Corona update rijschool

Vanaf 3 maart 2021 mogen er onder bepaalde voorwaarden weer praktijklessen worden gegeven.

Op zich goed nieuws, want jullie willen natuurlijk snel verder met je rijopleiding om het rijbewijs te behalen en wij als rijschool willen dat natuurlijk ook.

Naast het feit dat we te maken hebben met de richtlijnen vanuit de overheid, moeten zowel de leerlingen als de rijscholen zich wel houden aan aanvullende veiligheidsprotocollen.

Daarom zijn er wat aanvullende regels als je weer gaat lessen.

Want het blijven moeilijke tijden waarin veel geduld en flexibiliteit van iedereen wordt gevraagd.

Als iedereen zich daaraan houdt, kunnen we met elkaar de kans op verdere besmettingen zoveel mogelijk voorkomen en zodoende een nieuw verbod op de rijlessen voorkomen.

Hieronder vindt je de nieuwe voorwaarden:

  • Jij of iemand in je huishouden (gezin) heeft in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona gehad. -> Plan dan geen rijles in of annuleer de rijles op tijd
  • Jij of iemand in je huishouden heeft in de afgelopen 24 uur, last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten -> zeg de rijles af via een appje of telefoontje.

Het afzeggen om bovenstaande redenen kan zonder kosten.

Maar i.v.m. onze planning, liefst zo vroeg mogelijk afzeggen, aangezien je ruim van te voren zou kunnen weten of je wel of niet zou moeten lessen.

Wat doet Sam’s Rijopleidingen om het besmettingsrisico zoveel mogelijk te voorkomen?

  • Voorafgaand aan elke les wordt het voertuig gedesinfecteerd en gelucht
  • Voordat je de lesauto instapt, zorg je er voor dat je je handen goed hebt gewassen. Natuurlijk zorgen wij voor desinfecterende handgel, maar het wassen van je handen is toch het meest effectieve middel.
  • Het gebruik van een mondkapje tijdens de rijles is verplicht. De leerling moeten zelf zorgdragen voor deze beschermingsmaterialen.

Aangezien we maar met maximaal 1 leerling tegelijk in de auto mogen zijn, is het niet mogelijk om leerlingen op te halen. We proberen echter toch zo veel mogelijk om de leerlingen thuis op te halen. Is dit niet goed mogelijk, dan zoeken we naar een passende oplossing. (Bijvoorbeeld ophalen op een lokatie bij een school of bij de rijschool). Of verschuiven van de begin/eindtijd van de les. Uiteraard zal dit altijd in overleg met de leerling zijn.